Hamba Allah

My photo
Kuantan, Pahang, Malaysia
Ordinary muslimah. Say, 'LailahaIllallah, Muhammadur Rasulullah'. Islam is the way of life. Age: 248 months (update: 18/08/11), Currently studying as a Medical student (future Muslimah Doctor insyaAllah) at IIUM Kuantan.

Monday, March 28, 2011

After a REALLY LONG time...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh....

Alhamdulillah, 1st Year Medic batch Zenith 14th menang overall Inter-batch Sports Carnival... mengalahkan 5th Year yg dah menang 4 tahun berturut2... Huhuh~ Tahniah dan takziah. =D

Basically, esok ana ada Tutorial Microbiology... kemungkinan besar mengenai tajuk Virology. Tajuk yg sangat complicated tapi simple dan menarik. Ha macam mana tu? Huhuh... Kalau kalian rajin, silakan google dan bukak Wikipedia.. insyaAllah, tambah ilmu dapat pahala besar, kan? (^_^)

Banyak sangat benda yang nak dikongsi tapi tak terluah, tak tau nak mulakan dengan yang mana satu. InsyaAllah hujung minggu ni akan update satu per satu.

17 Mac lepas merupakan Hari Lahir salah seorang sahabat baik ana, Amiera. Wish dia lambat sikit sebab kebetulan ana pun baru habis exam waktu tu. Jadi, ana call.. Ingatkan nak call sekejap ja.. Tapi biasalah... Dah lama tak berborak... Sangat2 rindu dengan teman2 rapat waktu di CFS dulu... Sahabat2 yang banyak memberikan pengajaran dan pengalaman pada diri ini untuk improve seboleh mungkin. Boleh dikatakan sahabat DUNIA dan AKHIRAT. Susah nak jumpa sahabat2 macam ni kan? Dan ana bersyukur dan beruntung dapat mengenali mereka. Walaupun ada masa kami argue dan bergaduh sesama sendiri, (hahah~) tapi tu antara pengalaman yang takkan dilupakan... insyaAllah takkan lupa... melainkan hilang ingatan.. =)

Oh. Ada sorang junior minta ana tolong create satu cerpen mengenai Chronic Mucocutaneous Candidiosis... Ala2 sakit kulit yang sangat2 chronic. Boleh google untuk tahu dengan lebih lanjut. InsyaAllah, tengah dalam proses. Tapi perlukan masa yang lebih sebab ana perlu utamakan yang utama terlebih dahulu memandangkan ada exam lagi... Kali ni End Block Exam yang ke-3. Semoga Allah bantu dan permudahkan...

=) Kepada sahabat2ku, walau dimana jua kalian berada, jaga diri! Semoga Allah merahmati kalian dan melimpahkan segala kurniaan yang baik. Semoga kalian diberikan ketabahan dalam menghadapi segala ujian. Jika tidak di dunia, semoga kita bertemu di Syurga Allah kelak. Ameen.

Wassalam...

2 comments:

  1. Salam, heh, Kidal ea??
    I liked the way Ronfar would tell Hiro, "we'll figure it out till it comes", as in, its not important to prepare for things ur not sure of.. But ja, thats jz bcoz the media tells me so, nothing wrong with menyediakan payung sebelum hujan.. All the best in ur endeavour tho,
    yanar89

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dah settle dah pun. Well, we never knows what happens later on kan. =)

    ReplyDelete